Accommodatie direct aan de

Vinkeveense Plassen

Vissen op de Vinkeveense Plassen is voor sport- en recreatievissers elke keer opnieuw een unieke beleving. Dit uitstekende visgebied is voor veel liefhebbers dan ook de favoriete plek, met VVP Verhuur/Visserslust als ideale uitvalsbasis. Vissoorten die regelmatig gevangen worden in de Vinkeveense Plassen zijn karper, baars, snoek, snoekbaars, voorn, paling en witvis. 

De Vinkeveense Plassen bestaan uit drie plassen plus een aangrenzend poldergebied. Bij een sterke noordenwind kunt u goed vissen in de trekgaten op de Zuidplas of op de kleine plas. Bij een sterke zuiden- of zuidwestenwind is het aan te raden om te gaan vissen op de Noordplas. In het poldergebied kunt u bij elk weertype goed terecht.

Kleinschalige jachthaven

Diverse appartementen van VVP Verhuur/Visserslust liggen direct aan de Vinkeveense Plassen. Vanaf het terras kunt u zo uw hengel uitgooien. De gasten in de overige accommodaties zijn van harte welkom in onze kleinschalige jachthaven, waar aan de buitenzijde gevist kan worden vanaf een groot terras.

Aparte vergunning nodig

De Vinkeveense Plassen vallen helaas niet onder de Vispas, of u moet lid zijn van de Algemene Weesperhengelaarsbond (AWHB). Bent u geen lid van deze hengelsportvereniging, dan heeft u een aparte vergunning nodig voor het vissen op de Vinkeveense Plassen.

U kunt kiezen uit vergunningen voor een dag of een week. Van de AWHB is er ook een vergunning voor een jaar. Nachtvissen is alleen toegestaan met een speciale vergunning, die eveneens door de AWHB wordt uitgegeven. Alle vergunningen kunnen bij VVP Verhuur/Visserslust worden aangeschaft. De vergunningen gelden niet voor gebieden waar met borden is aangegeven dat het verboden is om te vissen.

Tarieven 2023

VISpas JeugdVISpas Dag- visvergunning Week-visvergunning
€ 38,00 € 17,00 € 6,00 € 18,00

Ook goed om te weten

In en bij alle accommodaties van VVP Verhuur/Visserslust is het niet toegestaan om vis schoon te maken. Sportvissers laten hun vangst weer zwemmen, ‘catch and release’ is ook ons motto. Wilt u uw vangst toch meenemen, vraagt u ons dan waar u de vis kunt schoonmaken.

Leuke kortingen

Van 15 september tot 1 april hebben wij leuke kortingen op de huur van onze boten in combinatie met een van onze accommodaties. Ook kunt u uw eigen boot meenemen en bij de door u gehuurde accommodatie van VVP Verhuur/Visserslust afmeren. Wij hebben speciale tarieven voor deze ligplaatsen. Bij elke boot die u bij ons huurt, krijgt u een kaart van de Vinkeveense Plassen met de nodige uitleg, zodat u een goed overzicht heeft van het natuur- en watersportgebied.

Website design & realisatie: MKShop